A+ A-
03 iunie 2013

Federația Filantropia la aniversarea a 5 ani de activitate

Federația Filantropia a împlinit pe 29 mai, 5 ani de când opt dintre cele mai reprezentative ONG-uri care își desfășoară activitatea cu binecuvântarea eparhiilor Bisericii Ortodoxe Române au decis să-și unească forțele pentru a oferi împreună un răspuns mai bun la problemele oamenilor în nevoie din România. Astăzi, Federația Filantropia numără 21 ONG-uri membre care acționează in scopul ajutorării aproapelui, in toate cele 8 regiuni de dezvoltare din România. 

Cu aceasta ocazie, echipa executiva a organizat pe 30 mai, la Palatul Patriarhiei din Bucuresti, un eveniment aniversar de gala: ”De 5 ani, Federația Filantropia”. Evenimentul fost unul dedicat membrilor și partenerilor lor care, în acești ani și în cei de dinainte, au lucrat împreună, cu dăruire și profesionalism, pentru a ajuta pe semenii aflați în nevoie. Gala a debutat cu un mesaj din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și cu o prezentare sintetică a activităților desfășurate de Federaţia Filantropia în acești 5 ani.

Momentul cel mai important a fost festivitatea de recunoaştere a contribuţiei valoroase a partenerilor și susținătorilor organizaţiilor membre ale Federației Filantropia la dezvoltarea activității și îmbunătățirea impactului muncii acestora în beneficiul celor în nevoie. ”Aniversarea a 5 ani de activitate susținută devine un moment de reflecție asupra unei întregi etape din viața organizației: ce ne-am propus și ce am reușit să facem. De asemenea, aceasta este o zi când ne exprimăm recunoștința față de partenerii și susținătorii Federației, cărora li se datorează o importantă parte din succesul proiectelor implementate.” a spus diac. Cosmin Grigorescu, Directorul executiv al Federației Filantropia.

 ”Planul de dezvoltare a Federație are în vedere cooptarea câtor mai multe organizații care activează cu binecuvântarea BOR. Ne dorim sa le conectam unele cu altele in cadrul Federației ca pe niște noduri de rețea cu potențial de primire, potențare si împărtășire de resurse iar apoi, împreună și alături de partenerii noștri, să putem interveni mai eficient în ajutorarea aproapelui” a mai declarat părintele Grigorescu.

 Gala face parte din proiectul “Împreună pentru servicii sociale mai bune – Construirea capacităţii organizaţionale a unei reţele naţionale de ONG-uri creştine” (ID 57379), cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 și implementat de Federația Filantropia alături de Patriarhia Română și de IOCC România.