A+ A-
27 iunie 2013

Intalnire bilaterala Federatia Filantropia – Diakonie Hamburg

Răspunzând strategiei adoptate de Adunarea Generale de a dezvolta relațiile de parteneriat cu organizații similare din Europa, directorul excutiv al Federației Filantropia, diac. Cosmin Grigorescu a făcut demersuri pentru a intra în contact cu una din cele mai puternice organizații care compun rețeaua federală germană Diakonisches Werk – Diakonie Hamburg. La invitația acestei organizații, între 18-21 iunie, părintele Grigorescu s-a aflat în vizită la Hamburg unde a avut întâlniri cu atât cu membri din conducerea organizației cât și cu membri din echipa executivă.

Obiectivul a fost de a face cunoscută Federația, de a cunoaște ariile de expertiză ale Diakoniei și de a evalua oportunitățile de cooperare în domenii de interes comun. Partea germană s-a arătat interesată de a dezvolta astfel de proiecte, mai ales unele care să răspundă și nevoilor emigranților români din landul Hamburg și familiilor lord in România.

Dând curs de asemenea dorinței de a crea membrilor Federației oportunități de cooperare transnațională, părintele Grigorescu a purtat discuții cu Departamentul de Cooperare Internațională Diakoniei pentru a creiona o intervenție comună, alături de una din organizațiile membre din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, în sprijinul unui grup compact de emigranți ajunși la Hamburg din județul Bacău dar ai căror copii și bătrâni au rămas acasă, fără spijin.

Este a doua Diakonie din rețea cu care Federația Filantropia stabilește legături de cooperare. Prima este Diakonie Neuendettelsau a landului Bavaria, una dintre cele mai importante din Germania. Federația a dezvoltat déjà în parteneriat cu aceasta, o propunere de proiect de cooperare transnațională care va facilita crearea de legături de cooperare și de parteneriate între structurile eparhiilor BOR și ale ONGurilor lor și structuri similare din alte nouă state europene.