A+ A-
19 martie 2013

MANAGEMENTUL SERVICIILOR SOCIAL-FILANTROPICE

– primul curs se va desfăşura în perioada 08-10.04.2013; 18 persoane/serie;

Acest curs nu este acreditat ANC

Acest modul de formare se derulează pe parcursul a trei zile de lucru și se adresează preoților și angajaților eparhiilor care doresc să dobândească informații necesare pentru înființarea unor servicii social-filantropice la nivel de parohie, protoierie sau organizație nonguvernamentală care lucrează cu binecuvântarea eparhiei.

La finalul cursului participanții vor putea descrie etapele procesului de oferire de servicii social-filantropice și rezultatele de atins, vor putea realiza o analiză de nevoi și de resurse și vor putea descrie modalități de sprijinire social-filantropică a membrilor comunității în care activează.

De asemenea, participanții vor putea descrie principalele tipuri de beneficiari de servicii social-filantropice, arătând înţelegerea diferențelor dintre furnizarea de servicii sociale acreditate şi oferirea de servicii social-filantropice neacreditate și vor avea experienţa alcătuirii unui plan de înființare a unui serviciu social-filantropic.

Un alt obiectiv este legat de identificarea resurselor principale pe care comunitatea le poate pune la dispoziție, respectiv realizarea primului pas prin construirea unui grup de lucru care să se implice în dezvoltarea și susținerea serviciilor și să fie alături de preot.

Cursul propus de echipa proiectului FORTE folosește exemple de bune practici identificate într-o etapă anterioară a proiectului, atunci când s-a realizat evaluarea organizațională, referințe din albumul „Faptele iubirii milostive. Lucrarea instituțiilor social-filantropice înființate și administrate de Biserica Ortodoxă Română”, apărut anul acesta la Editura BASILICA, sau din alte proiecte în care Federația Filantropia este implicată.

Participanți eligibili: angajați ai structurilor din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, personal clerical și neclerical;angajați ai organizațiilor neguvernamentale, care au experiență de colaborare sau doresc pe viitor să dezvolte parteneriate sau colaborări cu instituții din cadrul Bisericii Ortodoxe Române

Aspecte logistice

  • se oferă prin proiect cazare, masă, materialele necesare participării la formare
  • este susținut prin proiect costul formării și decontare transport (7,5 l/100km)
  • cursurile vor fi organizate la București, în incinta Centrului pentru Formare Continuă “Dumitru Stăniloae” sau în alte locații ale proiectului, în funcție de ponderea participanților;

Acte necesare pentru înscriere și modalitătea de aplicare

      Copie buletin/CI

      Copii – diploma studii (ultima instituţie şcolară absolvită)

      Curriculum Vitae în format Europass

      scurtă scrisoare de intenție privind utilitatea acestei formări pentru activitatea dvs., iar pentru angajații ONG va fi prezentată și relația ONG (colaborări, interes pentru colaborare) cu structurile BOR

Aplicațiile complete vor fi  înregistrate în ordinea primirii pe e-mail. Vă rugăm trimiteți aplicațiile la adresa office@federatia-filantropia.ro. Pentru mai multe detalii ne puteți contacta și telefonic: 0735.533.374, Ina Rizoaica, 0735.533.369, Adriana Cojocaru.