A+ A-
15 iulie 2013

Proiectul FORTE aproape de final

 

La Biblioteca Naţională din Bucureşti a avut loc joi, 11 iulie 2013, Conferinţa de încheiere a proiectului ”FORTE – Formare trainică pentru parteneriat social”.

Acesta a fost implementat în perioada septembrie 2010-august 2013, de FEDERAŢIA FILANTROPIA în parteneriat cu PATRIARHIA ROMÂNĂ, INSTITUTO DE FORMACIÓN INTEGRAL şi SC GLOBAL COMMERCIUM DEVELOPMENT S.R.L.

”Cu aproape două luni înainte de finalul proiectului, am organizat această conferință de încheiere în cadrul căreia, împreună cu partenerii, au fost prezentate activitățile și rezultatele care s-au obținut până în acest moment. AM încercat împreună toți cei implicați să analizăm, să identificăm ce a însemnat FORTE, să vedem de unde am plecat și unde am ajuns, să vedem în primul rând ce presupune implicarea de după încheierea oficială a proiectului și mai ales care este rolul fiecăruia în perioada de sustenabilitate. Putem să vorbim despre indicatorii atinși, putem să vorbim despre cei 4900 de persoane care au fost implicate în proiect, putem să vorbim de cei peste 800 de angajați ai Bisericii care au trecut prin programele de formare ale Centrului Național pentru Formare Continuă – Dumitru Stăniloae”, a declarat părintele Dorel Nicolae Moțoc, Secretarul General al Federației Filantropia, in calitate de manager al proiectului. 

FORTE avut ca obiectiv general dezvoltarea capacităţii organizaţionale a structurilor active în domeniul parteneriatului social din 9 eparhii şi din cadrul Administrației Patriarhale pentru a deveni parteneri mai puternici pentru incluziunea socială la nivel naţional.

Proiectul a fost finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 3 – Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor, Domeniul major de intervenţie 3.3 Dezvoltarea parteneriatelor şi încurajarea iniţiativelor pentru partenerii sociali şi societatea civilă.