Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu și Federația Filantropia București au organizat în perioada 18-22 septembrie 2017 un curs acreditat de formare profesională continuă  în specializarea ”Manager de Responsabilitate Socială”.

Cursul s-a desfășurat la sediul Asociației Filantropice „Sfântul Nicolae”, în cartierul Valea Aurie din Sibiu, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Acest curs este autorizat ANC şi se va finaliza cu examen de absolvire. Diploma obtinuţă este recunoscută la nivel naţional şi este autorizată de către Ministerul Muncii şi Ministerul Educației.

22 preoţi din toate protopopiatele judeţului Sibiu au fost cursanţii acestei sesiuni, iar în viitorul apropiat se va organiza o etapă şi pentru preoţii din protopopiatele judeţului Braşov.

”Această specializare vine în sprijinul preoților care au centre de asistență socială sau vor să înființeze astfel de centre și nu dețin o licență în domeniul asistenței sociale. Printre competențele dobândite de participanţi putem aminti: planificarea, organizarea, administrarea, evaluarea şi raportarea performanţei, dezvoltarea profesională în domeniul responsabilităţii sociale, dar şi planificarea propriei activități şi comunicarea cu reprezentanții organizației.Ne-am bucurat de prezenţa a 22 de preoţi din toate protopopiatele judeţului Sibiu, urmând să organizăm o nouă sesiune şi pentru preoţii din protopopiatele din judeţul Braşov. Totodată ne bucură deschiderea pe care au avut-o cursanţii faţă de activităţile sociale ale Arhiepiscopiei Sibiului, precum şi dorinţa acestora de a pune în practică competenţele dobândite la curs prin acţiuni sociale ce vor fi iniţiate la nivelul parohiilor unde slujesc”, ne-a spus consilierul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Ioan Ciprian Cândea.