1. Invatare la nivel transnational 
Vor fi organizate 16 seminarii transnationale la care vor participa un total de 480 de practicieni in domeniu, din mediul ONG si din institutii publice. Scopul lor este de a oferi informatii privind situatia traficului si integrarii pe piata muncii in cele doua tari, de a creste nivelul de expertiza in domeniu, prin schimburi de experienta si de a facilita proiectele in parteneriat intre Romania si Italia.

Vor fi organizate 8 vizite de studiu in Italia la care vor participa un total de 120 reprezentanti ai actorilor romani in domeniu (ONG, experti, institutii publice). Scopul vizitelor este observarea modului de lucru al partenerilor si construirea unei comunitati puternice de lucru romano-italiana care sa functioneze si dupa finalizarea proiectului. De asemenea, vor fi organizate 2 sesiuni de internship in ONGuri din Italia. La internshipuri vor participa 24 de practicieni reprezentanti ai ONGurilor din Romania, active in domeniu. Scopul lor este de a oferi experiente de lucru zilnice in institutiile gazda si de a dezvolta parteneriate solide intre ONGuri din Romania si Italia.

2. Dezvoltarea de metode si instrumente de lucru noi  
2.1. Dezvoltarea unei Comunitati de Practica (CoP) pentru actorii in domeniul traficului si integrarii persoanelor traficate pe piata muncii
CoP va fi formata din practicieni profesionisti in domeniul prevenirii si combaterii traficului, lucratori in ONGuri, in administratia locala si in agentii nationale din Italia si Romania. CoP e un instrument care aduce impreuna acesti profesionisti si le creaza cadrul propice pentru schimbul de exeperienta si dezvoltarea de proiecte in parteneriat si de  retele de persoane si institutii.
2.2. Dezvoltarea Retelei de integrare a persoanelor traficate pe piata muncii
Va fi elaborat un model de integrare a persoanelor traficate pe piata muncii, de un grup mixt de experti italieni si romani, tinand cont de nevoile/contextul specific din Romania si de experientele de succes din Italia. 40 de reprezentanti ai Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca si ai Agentiilor Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca vor fi apoi formati in aplicarea modelului de integrare dezvoltat.

3. Informare si constientizare
Vor fi organizate 2 conferinte publice pentru a atrage atentia asupra situatiei privind traficul de persoane in Romania si Italia si a disemina masurile de integrare pe piata muncii si modelele de interventie dezvoltate. De asemenea, vor fi organizate campanii de constientizare privind traficul de persoane in cele 8 zone de dezvoltare, cu sustinerea ONGurilor membre CoP.