Incepand cu octombrie 2009, Federatia Filantropia in parteneriat cu Organizatia Internationala pentru Caritatea Crestin Ortodoxa (aplicant) si Patriarhia Romana, au demarat implementarea proiectului “Retea teritoriala de furnizori crestini de servicii sociale”. Proiectul dureaza 24 de luni si este cofinanţat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013.

OBIECTIVE

Dezvoltarea capacitatii organizationale a Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) la nivelul Administratiei Patriarhale si a 3 eparhii din Romania – ca faza pilot a unui plan pe 7 ani de dezvoltare a capacitatii la nivel national astfel incat BOR sa devina cel mai puternic partener strategic al Guvernului in domeniul incluziunii sociale.

Obiectivul A: Realizarea unei evaluari sistematice si obiective a capacitatii organizationale si de livrare de servicii sociale la nivelul celor 3 eparhii nominalizate.

Obiectivul B: Generarea a 3 Strategii Eparhiale de implicare in domeniul asistentei sociale si a unui Plan Patriarhal de asistare/ sustinere a Strategiilor Eparhiale in domeniul asistentei sociale.

Obiectivul C: Imbunatatirea competentelor angajatilor BOR din cadrul celor 3 eparhii nominalizate si a administratiei patriarhale, astfel incat BOR sa actioneze ca un partener mai eficient, mai transparent si sustenabil in domeniul asistentei sociale.