www.filantropiaortodoxa.ro

Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” este o organizație cu caracter creștin și filantropic, aflată sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia. Organizația a fost înființată în anul 2001 cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții prin servicii sociale, medicale, culturale, educaționale, economice și de mediu, furnizate în spirit creștin.

Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” este membru fondator al Federației Filantropia și membru al Federației Organizațiilor Nonguvernamentale Pentru Copil (FONPC), iar din anul 2016 este Organizație de Utilitate Publică prin Hotărârea de Guvern nr.452.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu, Asociația prin cele 20 de Filiale acreditate ca furnizori de servicii sociale, administrează la nivelul județelor Alba și Mureș, 69 de servicii sociale, din care 42 sunt servicii sociale licențiate, dezvoltând astfel, în județul Alba – în mod special, cea mai mare și mai complexă  rețea de servicii sociale și cel mai amplu parteneriat public-privat din domeniul asistenței sociale din România, prin intermediul căruia se oferă, prin 25 de categorii de servicii sociale, servicii pentru 17 categorii de beneficiari.

O prioritate pentru Asociație o reprezintă crearea și oferirea de programe de dezvoltare personală, prin facilitarea: proceselor de explorare și conștientizare personală în vederea transformării, a dezvoltării fizice, psihice, emoționale și spirituale, din perspectivă creștin-ortodoxă. Astfel, prin intermediul Centrului de formare „Dynamis” pot fi furnizate 21 de programe de formare profesională unice. O componentă a Centrului de formare „Dynamis” este și Parcul de Aventură pentru copii și tineri.

PROGRAME SOCIALE:

  • 13 Case de Tip Familial pentru 165 de copii pentru care s-a instituit o măsură de plasament în regim rezidențial;
  • 15 Centre de zi pentru 420 de copii care riscă să abandoneze școala sau să fie abandoanați de familie;
  • 16 Servicii de Îngrijire la Domiciliu pentru 493 de persoane vârstnice nevoiașe și singure;
  • 6 Locuințe Protejate pentru 64 de persoane cu handicap ocrotite în regim rezidențial;
  • 2 Case de tip Familial pentru 28 de copii cu dizabilități pentru care s-a instituit o măsură de plasament în regim rezidențial;
  • 14 Centre de Prevenire a Abandonului Școlar pentru 336 de copii care riscă să abandoneze școala;
  • 1 Adăpost de Noapte pentru 50 de persoane care nu au nici un acoperiș deasupra capului;
  • 2 Centre de bătrâni pentru 33 de vârstnici ocrotiți în regim rezidențial.

Parteneri/ Colaboratori ai Asociației „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”: Consiliul Județean Alba, DGASPC Alba, Fundația FAER Reghin, Fundația HEKS România, S.C.Transavia S.A. Primării: Alba Iulia, Sebeș, Sântimbru, Cugir, Unirea,Ocna Mureș, Aiud, Vama Seacă, Baia de Arieș, Valea Lungă, Roșia de Secaș, Ighiu, Miraslău, Rădești, Berghin, Reghin.

Preşedinte:  Pr. cons. Nicolae Călin Ignat
Director executiv: Truță Daniela

Sediu:
Str. Mihai Viteazu nr. 16, Alba Iulia 510010, judeţul Alba
Tel./ Fax: 0258.817.766
E-mail: filantropia_ortodoxa@yahoo.com
www.filantropiaortodoxa.ro