Copiii din Parohia Dudu II, Chiajna - ”Nașterea Maicii Domnului”

Copiii din cadrul grupului de cateheză ”Părintele și ucenicii” al parohiei Dudu II, Chiajna – ”Nașterea Maicii Domnului”, coordonați de pc. diac. Andreiu Cosmin-Răducu, au desfășurat o serie de activități teoretice și practice în cadrul proiectului ”Rugăciune, Sfinți și Minuni prin ochi de copil”, realizat în contextul participării la Concursul Național Catehetic ”Rugăciunea în viața mea”, organizat de Patriarhia Română.

Ca întotdeauna, activitățile practice își demonstrează puterea de a determina copiii să își exprime cele mai ascunse trăiri și gânduri. Astfel, una din temele practice în care copiii au avut ocazia să își expună credința prin fapte de creație, a fost cea privind realizarea unui colț de rugăciune ce a constat într-o expoziție de icoane și desene cu tematică religioasă, precum și în transcrierea în cuvinte a rugăciunilor izvorâte din adâncul inimii, activități ce au fost expuse la avizierul aflat la intrarea în curtea bisericii.

Copiii din Parohia Dudu II, Chiajna - ”Nașterea Maicii Domnului”

Prin activitatea privind expunerea în scris a rugăciunilor din inimă pe inimioare de hârtie adunate pe o cruce, ne-am dorit să îi facem pe copii să își deschidă inimile înaintea Tatălui Ceresc și să învețe că rugăciunea este mijlocul prin care putem comunica cu Dumnezeu.

Așa cum inima curată se înalță spre ceruri, nădăjduim ca și rugile lor izvorâte din inimi curate să se înalțe la fel ca Semnul Sfintei Cruci.

Copiii din Parohia Dudu II, Chiajna - ”Nașterea Maicii Domnului”