Federația Filantropia, furnizor de formare profesională a adulților, a desfășurat, în perioada 30 martie – 01 aprilie 2022, Modulul de teorie din cadrul programului de formare profesională, specializarea “Consilier în domeniul adicțiilor”, la sediul Centrului Socio-cultural ”Sf. Mc. Filofteia”, aparținând parohiei ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel!, Protoieria Bacău.

Cursul s-a derulat sub îndrumarea atentă a celor 2 traineri excepționali, dna. Adela Ioana Bontoș și dna. Nicoleta Bobe, și cu participarea a 22 de persoane entuziaste și dornice să afle cât mai multe informații relevante din domeniul adicțiilor. Temele abordate au vizat dependențe precum cea de droguri, de alcool, jocuri de noroc, dar și dependența de tehnologie digital, care a prins teren în ultima vreme.

Programul de formare profesională “Consilier în domeniul adicțiilor”, cod COR 263502, este autorizat de Autoritatea Națională de Calificări şi se va finaliza cu examen de absolvire. Certificatul de absolvire obținut este recunoscut la nivel naţional şi este autorizat de către Ministerul Muncii și Justiției Sociale şi Ministerul Educației Naționale.