Miercuri, 8 decembrie, a avut loc un eveniment special dedicat celor 20 de ani de activitate a Misiunii Sociale Diaconia. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Petru, un sobor de preoți, la care a participat și Pr. Ciprian Ioniță, Consilier Patriarhal, au săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica „Sânta Treime” din Chișinău.

În cadrul evenimentului pentru activitatea depusă în apărarea și slujirea dreptei credințe, în promovarea valorilor și a filantropiei creștine, Pr. Ciprian Ioniță a înmânat distincții oferite de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române:

Ordinul „Sfântul Ioan Gură de Aur” domnului Igor Belei, director executiv și Ordinul „Sanctus Stephanus Magnus” domnului Oleg Paraschiv, secretar general și Pr. Ioan Cosoi, coordonator Centru de Resurse „Călăuza Solidarității”.

Cu ocazia Anului omagial, al pastorației românilor din afara României, au primit diplome omagiale: Mihaela Belei – coordonator program „În brațele mamei”, Anna Ceban – coordonator departament PR & Foundraising, Ana Galiț – contabil-șef și Nistor Vasile – administrator.

De asemenea, distincții de vrednicie oferite de Înaltpreasfințitul Petru, Mitropolit al Basarabiei au fost înmânate colaboratorilor Diaconiei.

Evenimentul a avut dublă însemnătate, întrucât a fost semnat și Acordul de colaborare dintre Federația Filantropia și Misiunea Socială Diaconia, în vederea implementării proiectului ”Eco-Initiatives in Parishes of the Ortodox Church in Eomania and Rep. Moldova”.

Proiectul va fi derulat în parohiile din Mitropolia Basarabiei și Arhiepiscopia Bucureştilor, începând cu 1 ianuarie 2022, având o durată de 2 ani.

Sursă net: https://diaconia.md