În data de 13 decembrie 2021, a avut loc Adunarea Generală a Federaţiei Filantropia a Patriarhiei Române, la care au participat membri ai asociaţiilor şi ONG-urilor membre. Întrunirea s-a ­desfăşurat cu ­binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patri­arhul Bisericii Ortodoxe ­Române, la Centrul social-pastoral „Sfânta Cruce” de la Mănăstirea Caraiman, Buşteni, Prahova.

Adunarea Generală (AG) a Federaţiei Filantropia a fost precedată de întrunirea Consiliului Director, în care au fost discutate mai multe subiecte de ordin administrativ privind activitatea instituţiei în anul 2021.

Lucrările Adunării Generale au fost prezidate de părintele Ciprian Ion Ioniţă, consilier patriarhal coordonator la Sectorul social-filantropic din cadrul Administraţiei Patriarhale şi preşedintele Federaţiei Filantropia.

În cadrul acestora au fost discutate tematici precum:

  • implicarea ONG-urilor membre în proiecte cofinanţate din fonduri europene și alte surse externe de finanțare;
  • situația cursurilor de formare profesională pentru angajații din cadrul ONG-urilor Federaţiei Filantropia;
  • stadiul implementării proiectului CRESC – ”Capacitate, Responsabilitate, Eficiență, Sustenabilitate și Calitate prin dezvoltare organizațională”, demarat la 1 octombrie 2021;
  • promovarea activității social-filantropice ale organizațiilor membre prin canalele social-media;
  • prezentarea unei evaluări organizaționale a Federației Filantropia realizată de către reprezentantul International Orthodox Christian Charities (IOCC), organziație parteneră a Federației de foarte mulți ani;
  • posibile surse de finanțare pentru perioada viitoare.

Evenimentul s-a bucurat și de propunerea de aderare a unei noi organizații la statutul de membru al Federației Filantropia, respectiv Fundația ”Anastasie Crimca”, proiect al Sectorului Social Filantropic al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.