Asociația San Lorenzo dei Romeni a Episcopiei Italiei va deveni în curând prima organizație din diaspora care aderă la Federația Filantropia a Patriarhiei Române.

Federația Filantropia se pregătește să primească primul său membru din diaspora

Discuțiile referitoare la primirea noului membru figurează pe agenda de marți a Adunării Generale a Federației Filantropia, care se desfășoară la Iași în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie 2022..

„Suntem în acord de principiu. Nu am mai avut această procedură până acum, cu un membru din afara României”, a explicat pentru Basilica.ro Părintele Consilier Ciprian Ioniță, coordonatorul Sectorului Social‑Filantropic al Administrației Patriarhale și președintele Federației Filantropia.

„Aceasta face procedura de aderare puțin diferită, iar organizația trebuie să pregătească mai multe documente.”

Asociația San Lorenzo dei Romeni a fost înființată în 2009, cu binecuvântarea Părintelui Episcop Siluan, și oferă sprijin copiilor și familiilor române în dificultate din Italia și din România.

Organizația desfășoară de la distanță un proiect prin care credincioși români din Italia adoptă simbolic un copil nevoiaș din țară, pentru care donează 30 de euro  lunar.

Alt proiect constă din oferirea de bonuri de masă („buoni pasta”) pentru părinții copiilor români internați pentru tratament oncologic la „Bambino Gesu”, spitalul pediatric al Vaticanului.

Anul trecut, suma alocată de asociație pentru filantropie a fost de 273.000 de euro. Organizația a dsitribuit 4.755 de bonuri de masă și a sprijinit 763 de copii și 113 vârstnici din România.

Foto credit: Freepik.com