În Baia Mare se desfășoară întâlnirea anuală a membrilor Federației Filantropia a Patriarhiei Române

În Baia Mare se desfășoară întâlnirea anuală a membrilor Federației Filantropia a Patriarhiei Române

În Municipiul Baia Mare, se află în desfășurare în aceste zile, 3-5 mai, întâlnirea anuală a membrilor Federației „Filantropia” a Patriarhiei Române, organizată de Episcopia Maramureșului și Sătmarului.

Gazdele evenimentului sunt Asociațiile „Filantropia Maramureșeană” și Asociația Filantropică „Sfântul Iosif Mărturisitorul”.

Programul continuă astăzi, la Catedrala Episcopală, unde Preasfințitul Părinte Iustin va adresa un cuvânt de întâmpinare și binecuvântare oaspeților veniți din toată țară, urmând apoi discuțiile tematice stabilite.

Joi au loc primele două sesiuni din Adunarea Generală, urmate de vizitarea unor așezăminte sociale din cuprinsul eparhiei.

Vineri, 5 mai, vor avea loc sesiunile trei și patru ale ședinței Asociației, între orele 09:00 – 14:00.

Temele de discuție ale sesiunilor de ședințe

  • Prezentarea activităților și a situației financiare aferente Federației Filantropia pe anul 2022;
  • Stadiul de implementare al proiectelor de la nivel central;
  • Prezentarea stadiului proiectelor aflate în implementare de către organizațiile membre ale Federației Filantropia;
  • Stabilirea necesarului de cursuri de formare profesională pentru angajații din cadrul ONG-urilor Federației Filantropia;
  • Proiect CRESC – grupuri de lucru pentru planificarea strategică a Federației Filantropia;
  • Activitatea de sprijinire a persoanelor refugiate din Ucraina și a sinistraților în urma cutremurelor din Turcia și Siria.

Întâlnirea de miercuri a fost marcată de ședinta consiliului director al Federației, urmată de conferința care subliniază tema Anului Omagial al pastorației persoanelor vârstnice în Patriarhia Română, susținută de domnul prof. dr. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.

Misiunea Federației este sprijinirea Bisericii Ortodoxe Române în lucrarea ei social – filantropică săvârşită pentru oameni şi comunităţile lor, în spiritul învăţăturii creştine și are ca scop creşterea impactului şi eficienţei acţiunilor sociale ale organizaţiilor membre sau partenere şi ale structurilor sociale ale Bisericii Ortodoxe Române, oferind un răspuns eficient la provocările sociale actuale.

Federația Filantropia este o organizație nonguvernamentală, care funcţionează cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, începând cu anul 2007, fiind singura organizație de tip federativ din Patriarhia Română.

Foto credit: Facebook / Federația Filantropia