Proiect “Campanie de prevenire și combatere a dependenței digitale în rândul copiilor din sectorul 3”

Proiect “Campanie de prevenire și combatere a dependenței digitale în rândul copiilor din sectorul 3”, finanțat de Primăria Sectorului 3, prin fonduri nerambursabile de la bugetul local

Interesul cadrelor didactice cu privire la modalitățile de prevenire și combatere a adicțiilor digitale în rândul copiilor a fost la cote maxime în aceste zile de curs!

Preocuparea pentru domeniul adicțiilor continuă să fie abordată de către Federația Filantropia prin intermediul proiectului “Campanie de prevenire și combatere a dependenței digitale în rândul copiilor din sectorul 3”, derulat în perioada 09.06.2022 – 31.12.2022, în București, în Sectorul 3.

Proiectul “Campanie de prevenire și combatere a dependenței digitale în rândul copiilor din sectorul 3” vizează combaterea și prevenirea dependenței digitale în rândul copiilor și adolescenților din Sectorul 3 al Municipiului București și este implementat de către Federația Filantropia în parteneriat cu Protoieria Sector 3 Capitală. Proiectul este finanțat de Primăria Sector 3, București prin fonduri nerambursabile de la bugetul local.

Prin intermediul acestuia a fost posibilă organizarea cursului “Consilier in domeniul adictiilor”, cod COR 263502, punându-se accent, prin sesiuni dedicate, pe segmentul adicției digitale și discutându-se modalitățile de prevenire și combatere a acesteia în rândul copiilor.

Sesiunile teoretice de formare au avut loc la București și au întrunit un număr de 28 de participanți: cadre didactice – învățători, profesori, educatori – profesioniști care lucrează cu tineri și copii, din clasele primare și cele gimnaziale, fiind derulate sub îndrumarea atentă a celor 2 traineri, dna. Nicoleta Bobe și dna. Alina Panait.

Programul de formare profesională “Consilier în domeniul adicțiilor”, cod COR 263502, are 76 de ore de formare, este autorizat de Autoritatea Națională de Calificări și se va finaliza cu examen de absolvire. Certificatul de absolvire obținut este recunoscut la nivel naţional şi este autorizat de către Ministerul Muncii și Justiției Sociale şi Ministerul Educației Naționale.

Competențele dobândite de către un viitor consilier în domeniul adicțiilor vizează: prevenirea și informarea tinerilor și adulților privind problematica dependenței; consilierea persoanelor afectate direct sau indirect de dependență; îndrumarea pacientului pentru stabilirea tratamentului; competențe informatice, sociale și civice; menținerea integrității și siguranței beneficiarilor; planificarea activităților; comunicarea cu beneficiarii; participarea la lucrul în echipa multidisciplinară; gestionarea actelor și documentelor beneficiarilor; recunoașterea semnelor și simptomelor consumului de droguri și ale dependenței digitale.

Pentru informații suplimentare vă invităm să accesați site-ul Fedederației Filantropia.