Federația Filantropia, în parteneriat cu Fundația de Ajutor Medical Profilaxis își propune să implementeze proiectul SĂNĂTATE LA UN CLIC DISTANȚĂ!

sanatatea-la-un-clic-distanta

SCOPUL PROIECTULUI

Prin acest proiect dorim să punem bazele unei rețele de telemedicină la nivel național, prin care să oferim consultații medicale de specialitate pentru persoanele neasigurate sau aflate în zone lispite  de servicii medicale, precum și persoanelor nedeplasabile.

PROBLEMATICĂ:

În ciuda încercărilor de reformare a sistemului de sănătate din România, dupa 20 de ani, situația pare a se fi agravat: cu excepția marilor centre universitare, nu avem suficienți medici de familie sau medici specialiști, nu avem servicii și unități medicale în proximitate, nu avem bani pentru a realiza programe de preventie, sau pentru a urma tratamentul recomandat…

  • principalele boli pentru care populația ia tratament medicamentos, sunt bolile cardiovasculare: 62% din populația 55-65 ani, 72% populația peste 65 ani!!!
  • majoritatea deceselor sunt datorate bolilor cardiovasculșre, cu un procent de 66%  în cazul femeilor și 52% în cazul bărbaților!!!
  • în 2016, 9,4 % din români, au raportat nevoi nesatisfăcute de asistență medicală din cauza costurilor, a barierelor geografice sau a listelor de așteptare!!!
  • 15% din populație, nu dispune de nicio formă de asigurare medicală!!!
  • Peste 20 000 de medici au plecat din România în ultimii 10 ani!!!

SOLUȚIE:

telemedicinaTehnologia poate oferi soluţii inovative, sigure, care să reducă distanța dintre pacient și medicul specialist…la “un clik distanță”…cu aceași acuratețe a investigației,  venind în sprijinul medicilor pentru a putea oferi  pacientului  investigații preventive, un diagnostic și un tratament adecvat!

Proiectul propune crearea unui sistem de prevenție, diagnostic și dispensarizare a bolilor cronice prin soluții de telemedicină, care cuprinde o stație centrală/fixă, în Timișoara, unde medicii specialiști recepționează/efectuează consultații și investigații specifice la distanță, în timp real, transmise de la 3 stații periferice/mobile, din zone rurale sau fără acces la servicii medicale specializate,  unde medicul de familie, sau un medic generalist, conectează echipamentul la pacient și prin internet transmite investigația către medicul specialist.

BENEFICIARI:

Peste 2000 de pacienți  (copii, adulti, virstnici) din 3 județe: Alba, Bihor și Timiș, vor beneficia de 4000 de consultații medicale de specialitate, la distanță, prin sistemul de telemedicină, în specialitățile: CARDIOLOGIE, BOLI INTERNE și ENDOCRINOLOGIE.

BUGET:

Buget solicitat Campanie PROFI: 128705 euro / 592000 LEI          

Contribuție proprie: 51800 euro