Federația Filantropia, organizaţie non-guvernamentală a Patriarhiei Române, furnizor de formare profesională a adulților, a demarat azi, 06.07.2020, sesiunile de formare profesională organizate în cadrul programului de formare profesională, specializarea “Consilier în domeniul adicțiilor”, cod COR  263502.

Prima sesiune de formare a demarat la București, la Centrul Național de Formare Continuă ”Dumitru Stăniloaie”, cu 14 participanți, psihologi, asistenți sociali, cadre medicale, reprezentanți ai organizațiilor membre ale Federației Filantropia.

Prin parcurgerea acestui tip de curs, aceștia vor dobândi competențe/abilități specifice cu privire la: competențe informatice, sociale și civice; menținerea integrității și siguranței beneficiarilor; planificarea activităților; comunicarea cu beneficiarii; participarea la lucrul în echipa multidisciplinară; gestionarea actelor și documentelor beneficiarilor; prevenirea și informarea tinerilor și adulților privind problematica dependenței; consilierea persoanelor afectate direct sau indirect de dependență; îndrumarea pacientului pentru stabilirea tratamentului; monitorizarea pacientului în timpul tratamentului de dezintoxicare și post-tratament.

Cursul “Consilier în domeniul adicțiilor”, cod COR 263502, este autorizat de Autoritatea Națională de Calificări şi se va finaliza cu examen de absolvire. Certificatul de absolvire obținut este recunoscut la nivel naţional şi este autorizat de către Ministerul Muncii și Justiției Sociale şi Ministerul Educației Naționale.

Această sesiune de formare va fi precedată de alte 3 sesiuni, respectiv la București, Alba Iulia și Baia Mare, având ca scop final specializarea a 60 de profesioniști în domeniul adicțiilor, cu accent principal pe combaterea și prevenirea adicțiilor digitale în rândul copiilor și tinerilor.

Autorizarea și organizarea acestui program de formare profesională, privind specializarea a 60 de profesioniști, a fost posibilă prin finanțarea oferită de către International Orthodox Christian Charities (IOCC).

Toate aceste sesiuni de formare se vor organiza ținând cont de măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu noul coronavirus SARS-CoV-2, conform Ordinului nr. 1.228 din 3 iulie 2020 și a altor Ordonanțe emise anterior. Federația Filantropia va respecta toate regulile de distanțare fizică, a principiilor și măsurilor generale prevăzute (măști de protecție, soluție dezinfectantă, scaune distanțate etc.).