Reprezentanții celor 23 de organizații membre ale Federației Filantropia s-au întrunit, în data de 16 aprilie 2019, în ședința bianuală, sub președinția Pr. Cons. Ciprian Ion Ioniță, la Centrul Național pentru Formare Continuă „Dumitru Stăniloae” București.

În cadrul acestei întruniri de lucru, s-au prezentat activitatea Federaţiei Filantropia pe parcursul anului 2018 şi situaţia financiară de bilanţ.

De asemenea, s-a prezentat stadiul derulării programelor la nivel central, aprobate spre finanțare și implicarea ONG-urilor membre în implementarea activităților celor 2 proiecte: ”Politici publice alternative în domeniul sănătății”, în parteneriat cu Ministerul Sănătății și ”FOCUS – Program de îmbunătățire a competențelor asistenților sociali”, în parteneriat cu Unione degli Assessorati, Italia.

Un alt punct pe agendă a reprezentat colaborarea cu retailerul PROFI, cu finanţarea căruia Asociaţia Filantropia Timişoara derulează proiectul de telemedicină al Federației Filantropia ”Sănătate la un click distanță”, precum şi oportunitatea de a replica acest proiect şi la nivelul altor ONG-uri membre.

Nu în ultimul rând, au fost susținute două prezentări pe teme de actualitate:  Acțiuni de sprijin ale femeilor aflate în criză de sarcină –  Dna Alexandra Nadane, director Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți și copii „Sfânta Alexandra Împărăteasa” și Prevenția traficului de persoane – Dna Ioana Săndescu, director al Asociației eLiberare.

În încheiere, participanții au discutat oportunitățile care vor fi dezvoltate în anul curent.