Federația Filantropia organizează în perioada 14.03.2018 – 16.03.2018, la București, Modulul teoretic al cursului de specializare ”Pedagog social”, COD COR 341202, autorizat de Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC), pentru 14 cursanți din diverse Centre sociale ale Arhiepiscopiei Bucurestilor, cât și de la alte Ong-uri implicate în activități educaționale.

Modulul de practică se va desfășura până la data de 06.04.2018, fiind urmat de examenul de absolvire ce va fi organizat în data de 26.04.2018. Certificatul de absolvire obtinuţ este recunoscut la nivel naţional şi este autorizat de către Ministerul Muncii și Justiției Sociale şi Ministerul Educației Naționale.

Participanții vor dobândi competențe profesionale, conform Standardului Ocupațional, precum: consilierea juridică şi socială a familiei copilului, derularea procesului educațional al copilului, elaborarea planului personalizat al copilului, pledarea pentru respectarea intereselor copilului, realizarea profilului psihosocial şi fizic al copilului, cât și integrarea copilului în colectivitate.

Viitorii pedagogi sociali sunt persoane de referință în relațiile cu copiii sau tinerii din cadrul comunităților educative, ce înțeleg educația ca pe un proces conștient și orientat spre un scop, în baza unui angajament perseverent și optimist. De asemenea, dețin cunoștințe de specialitate în domeniul psihologiei, pedagogiei, sociologiei, precum și temeinice cunoștințe de cultură generală, planifică, realizează și evaluează procesul dezvoltării copilului/tânărului, ajutându-l să devină un adult conștient de sine, responsabil și integrat în societate.

Programul de formare profesională se desfășoară sub îndrumarea atentă a dnei. Carmen Rotaru, formator cu o vastă experiență în domeniul social.