În decursul lunii iulie a.c., în urma inundațiilor din mai multe localități din țară, care au afectat numeroase gospodării, dintre care unele ale unor familii cu posibilități materiale reduse, organizația INTERNATIONAL ORTHODOX CHRISTIAN CHARITIES (IOCC), cu sediul în America, oferă o donație în valoare de 10.000 USD,  prin intermediul dnei Corina Mararu, reprezentant IOCC.

FEDERAȚIA FILANTROPIA, împreună cu IOCC, partener strategic de lungă durată al Federației, și-a propus să sprijine familiile afectate de inundații în refacerea gospodăriilor, în special pe cele care nu au beneficiat de ajutor suficient din partea autorităților.

Sub umbrela FEDERAȚIEI FILANTROPIA 22 dintre cele mai active asociații si fundații din Patriarhia Română, conlucrează în sprijinirea Bisericii, în lucrarea ei social-filantropică pentru oameni și comunitățile lor, în spiritul învățăturii creștine.

Dintre aceste organizații neguvernamentale au fost selectate trei, care activează în zonele cel mai sever afectate de inundațiile din luna iunie a.c., gravitatea situației din teren fiind copleșitoare. Donația de 10.000 USD a fost distribuită după un algoritm, în funcție de gradul de afectare. Eparhiile care vor beneficia de sprijin sunt: Arhiepiscopia Iașilor, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului și Episcopia Harghitei și Covasnei.

FEDERAȚIA FILANTROPIA, prin acțiunile și partenerii săi, vizează creșterea impactul si eficiența acțiunilor sociale ale organizațiilor membre sau partenere și a structurilor sociale ale Bisericii Ortodoxe Române, prin integrarea lor într-un răspuns unitar, coordonat și coerent la provocările sociale actuale.