Adunarea generală a Federației Filantropia și Adunarea anuală a consilierilor eparhiali social-filantropici din Patriarhia Română au loc în perioada 16-18 octombrie la Timișoara.

La Timișoara are loc Adunarea generală a Federației Filantropia

Evenimentul a debutat luni seară, la sediul ITO al Mitropoliei Banatului”, cu o slujbă de Te Deum.

A urmat deschiderea conferinței și un referat despre „Spiritualitate și filantropie în Banatul multietnic și multiconfesional” susținut de Pr. Dr. Constantin Jinga de la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a Universității de Vest.

Discuțiile au continuat cu prezentarea strategiei Federației Filantropia dezvoltată în cadrul proiectului CRESC, care se va încheia la finalul acestei luni.

Lucrările se vor relua marți cu discutarea strategiilor privind codul etic, serviciile sociale și sustenabilitatea financiară. Programul prevede vizite de studiu la Vicariatul Sârbesc și la Centrul de zi pentru copii „Antimis” din Timișoara.

Ziua de miercuri va fi dedicată consilierilor eparhiali din domeniul social-filantropic. Evenimentul se va încheia cu reflecții asupra întrunirilor și perspective pentru anul viitor.


Federația Filantropia funcționează cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române începând din 2007. Este singura organizație non-guvernamentală de tip federativ din Patriarhia Română și furnizează servicii sociale și de formare profesională a adulților.

Sursă foto: Pr. Ciprian Ioniță