În perioada 29 iulie – 12 august 2020, Federația Filantropia desfășoară programul de formare profesională ”Consilier în domeniul adicțiilor” la Alba Iulia, cu profesioniștii organizațiilor membre.

Programul de formare profesională a beneficiat de finanțare din partea organizației International Orthodox Christian Charities” (IOCC) și a pus accentul pe problema adicțiilor digitale, respectiv a dependenței de dispozitivele inteligente conectate la Internet, fără a se neglija și celelalte dependențe majore.

Participanții dobândesc competențe informatice, sociale și civice, învăță cum să contribuie la menținerea integrității și siguranței beneficiarilor, cum să-și planifice activitățile și cum să comunice cu aceștia.

Formarea atinge și teme precum lucrul într-o echipă multidisciplinară, gestionarea actelor și documentelor beneficiarilor, campaniile de prevenire și informare a tinerilor cu privire la riscul dependențelor. De asemenea, vizează consilierea persoanelor afectate direct sau indirect de dependență, îndrumarea pacienților pentru tratament și monitorizarea lor în timpul tratamentului de dezintoxicare și după finalizarea lui.

Cursul este autorizat de Autoritatea Națională de Calificări București şi se va finaliza cu un examen de absolvire. Certificatul furnizat este recunoscut la nivel național şi este autorizat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale şi Ministerul Educației Naționale.

Sesiunile de formare sunt organizate ținând cont de măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu noul coronavirus SARS-CoV-2, conform Ordinului nr. 1.228 din 3 iulie 2020 și a altor Ordonanțe emise anterior.